Thursday, 15 December 2011

supermak

dapatkah aku jadi cam supermak???OMG lg 6 jam tuk siapkn slide presentation....tu r xnk wat keje awal2 kan dah serabut jd supermak ...(kalo dpt jd)....dah r td serabut ngn personal problem lg...huhuu tp xpe ok..tarik nafas dalam2...just PLAN,THINK, n DO!..tgh serabut ni cm2 kita akan wat n fkr so...kita kena kuatkn smgt n yakin yg kita leh wat k...insya Allah ada caranye...yg penting buat n slow mesti boleh...so pas hbs je presentation kita tdo puas2 huhuhu...u can do it!

Tuesday, 6 December 2011

puding roti marble nyum2..

Bahan-bahan
1/2 cawan susu pekat
170ml susu cair
8gram serbuk agar2
1/2 cawan gula - bleh kurangkn
2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
31/2 cawan air = hana guna cwn biasa 230ml.
2 sudu besar serbuk koko (bleh juga guna choc emulco)
Cara-cara
Didihkan 3 cwn air,serbuk agar2 n gula ke dalam periuk.
Blend roti,telur,susu pekat, susu cair dan balance air tadi (1/2 cwn). Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih td.
Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih. matikan api.
Bahagi kepada 2. satu adunan biarkan warna asal. dan satu adunan masukkan serbuk koko@choc emulco. kacau cepat2 dan sebati hingga serbuk koko tidak berketul2!
Tuang ke dalam loyang secara berselang seli. sesenduk adunan asal kemudian sesenduk lagi adunan coklat. ulang hingga habis! ketika melapis@me'marble'kan hendaklah dengan CEPAT sbb puding@agar2 nih mudah sejuk@membeku.
Dah siap bolehlah di simpan di dalam peti sejuk sekurang2nya sejam. Enak dmakan ketika sejuk!

my beloved family


ni gmbr ngn mak...syg mak..hehehe....sm kan muka ktrg...


ni ngn adik yg last..hafiz..jambu boy hahahah sgt tinggi..


ha..ni lelaki yg plg aku sayang....gentleman and very romantic person tau hahah

low mark

huhuhu bila aku tengok je markah test huh!!! rendah gler,ngn attendance yg mmg cntk sgt..huhu aku down gler aku rs berat sgt nak hbskn study ni rs nak ngs pun ada gak ngn tgh kering ni huhuhu tp apa kan daya bila aku ingat balik impian semua org n matlamat aku ..aku kena teruskan gak..paksa diriku g kelas tebalkan muka..asalkan hbs sem ni so lega r tggl 4 minggu je ni...huhu so aku kena g kelas gak sbb aku dah terbayang muka semua org yg menanti di hari konvokesyen nt xdpt pointer tinggi pun xpe asal grad..huhu aku xnk extend ag..penat aku nak hbs gak!aku pasti boleh!!